Kindvriendelijk

vakantie het hond en het gezin

Genieten van de vakantie met het hele gezin

Naast dat en vakantiehuis geschikt moet zijn voor je hond is het uiteraard prettig om te weten of een vakantiehuis ook kindvriendelijk is. We hebben alvast een selectie gemaakt met woningen waar de juiste faciliteiten aanwezig zijn zodat kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen. Denk hierbij aan de aanwezigheid van kinderbedjes of hekjes bij de trappen. Ook kan een omheinde tuin zowel voor jullie hond als voor de kinderen erg prettig zijn. In de accommodatie omschrijving vind je alle aanwezige faciliteiten terug. Tip! Mocht je specifieke wensen hebben voor jouw kinderen? Gebruik dan na het zoeken de filteropties aan de linkerzijde van de pagina. Hier vind je een speciale filter “Kinderen” waarin je jou wensen kunt aangeven!

Bekijk alle kindvriendelijke vakantiehuizen

Tips voor als je met kinderen op vakantie gaat.

Om jou voorbereiding voor de vakantie nog aangenamer te maken hebben we alvast 7 handige tips voor je op een rij gezet:

  1. Een lange autorit met zowel kinderen als de hond kan vermoeiend zijn. Een iPad is dan geen overbodige luxe.
  2. De ANWB heeft een leuke podcast, ‘Zin in vakantie met Annika’ ontwikkeld voor kinderen tussen 7 en 3 jaar oud.
  3. Een vakantiehuis met omheinde tuin is zowel voor je hond als kind erg prettig en overzichtelijk.
  4. Zoek vooraf leuke pauze stops uit voor de kinderen zoals de paddestoel-speeltuinen.
  5. Neem kleine cadeautjes mee om onderweg uit te pakken voor de vakantie.
  6. Kies een vakantiehuis met leuke speeltoestellen die passen bij de leeftijden van je kinderen.
  7. Boek een kindvriendelijk vakantiehuis in de buurt van een attractie park of andere leuke activiteiten voor een dagje uit.
  8. Neem een aantal leuke speeltjes voor de hond mee zodat de kinderen met de hond kunnen spelen tijdens de vakantie.

Kindvriendelijke Vakantiehuizen in Frankrijk waar honden welkom zijn.

Het kan voor kinderen erg leuk zijn om ook andere kinderen te ontmoeten om te spelen. Een vakantiehuisje op een vakantiepark kan dan heel leuk zijn. Een leuke tip is dan Vakantiepark Hasseröder in Duitsland waar de kinderen kunnen genieten van alle faciliteiten van het park en is jullie hond uiteraard ook van harte welkom.

Ga je liever naar het zuiden van Frankrijk van zijn het gezellige Le Mas des Flamants of Le Mas de Torreilles aanraders voor een afwisselende vakantie. Het leuke van Zuid Frankrijk is de ideale combinatie van zee, het zwembad en plezier voor de hele familie. Klik hier voor een overzicht van alle opties in Zuid-Frankrijk.


Actieve vakanties met hele familie en de hond

Een vakantie met het gezin bestaat uiteraard uit meer dan alleen een kindvriendelijk vakantiehuis. Bestaat jullie gezin uit actieve kinderen en kunnen jullie niet stilzitten dan is Oostenrijk wellicht een goede tip! De Alpen hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire zomerbestemming waarin er veel te beleven en te zien valt. Van de mooiste wandelingen over de bergtoppen, tot aan klimmen of mountainbiken. De bergen bieden alle ingrediënten voor een actieve vakantie in een adembenemende omgeving.

Kindvriendelijke vakantiehuizen in Oostenrijk

Kindvriendelijke vakantiehuizen met een omheinde tuin

Heb je kleine kinderen dan is het een echte aanrader om op zoek te gaan naar een vakantiewoning met een omheinde tuin. Op die manier kunnen de kinderen heerlijk vrij spelen. Uiteraard geldt dit ook voor jullie hond. Wat is er nu fijner dat je zelf heerlijk kunt genieten van een glas wijn of een boek zonder dat je elke minuut hoeft om te kijken naar de kinderen of de hond. Uiteraard bieden we hele gave vakantiehuizen en villa’s aan die beschikken over een omheinde tuin.

Vakantiehuizen met een omheinde tuin


Vakantiepret in heel Europa

Uiteraard bieden niet alleen Oostenrijk en Frankrijk unieke mogelijkheden voor het hele familie. Zo kent Italië prachtige meren en zit het boordevol cultuur. Maar ook dichter bij huis is er veel te beleven. Ook in Nederland treffen we tal van kindvriendelijke vakantiehuizen aan en is een weekje in de Ardennen bij onze zuiderburen een aanrader voor jong en oud. Daarbij zijn de Ardennen een genot voor iedere hond.