Top 9 Bestemmingen

Vakantiehond vakantiehuis Alpen

Top 9 populairste vakantiebestemmingen met de hond.

Wat zijn de meest populaire bestemmingen om met de hond heen te gaan? Uiteraard is dit afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. De ene wil dichtbij huis, de andere wil graag op vakantie in het buitenland. De top 9 meest populaire bestemmingen is dan ook divers. Van een heerlijke vakantie op de Veluwe tot aan de prachtige Italiaanse meren. Je vindt ze beide terug in de top 9 populaire bestemmingen om met de hond op vakantie te gaan.

BEKIJK AANBOD

1. Toscane

Toscane is de regio waar je aan denkt bij een zomervakantie met de hond in Italië. Denk aan de prachtige kronkelige landwegen, uitgestrekte wijn en olijfgaarden en de typische cipressen. Over wijn gesproken, de fameuze wijnhuizen zoals Chianti en Vino Nobile di Montepulciano zijn hier te bezoeken en natuurlijk te proeven. Naast het prachtige landschap heeft Toscane nog veel meer te bieden zoals een breed spectrum aan de mooiste dorpen ter wereld. Lees meer over Toscane.

 

 

2. Cote d’Azur / Provence

Wanneer je naar de Côte d’Azur of de Provence rijdt krijg je initieel de kans om een foto te maken zoals op een ansichtkaart. De landschappen in de Provence zijn om boeken over te schrijven en schilderijen van te maken. Vincent van Gogh kon dit in zijn betere dagen dan ook zeker beamen. Wij denken dat menig hond een vakantie tussen de lavendelvelden in de Provence zeker kan waarderen. Lees meer over de Provence / Cote d’Azur.

 

 

3. Lombardije

Het mag helder zijn dat de mogelijkheden in deze Italiaanse provincie eindeloos zijn. Wel zo prettig, want je zult zien dat je na een vakantie in Lombardije zeker weer wilt terugkeren. Ook voor de hond is er voldoende ruimte om heerlijk te wandelen of te genieten van het water in een van de prachtige meren. Lees meer over Lombardije.

 

 

4. Ardeche

In het zuid-oosten van Frankrijk, iets ten noorden van de stad Montpellier vind je de bekende regio Ardèche. Een regio die populair is onder Nederlanderse vakantiegangers. Door de ligging in het zuiden is er aan zon geen gebrek en zeker in de zomermaanden kan het er warm zijn. De naam dankt zich aan de rivier de Ardèche die door de regio stroomt. Deze rivier biedt naast verkoeling ook een hoop mogelijkheden tot watersport. Denk aan kanoën maar ook een wandeling langs de rivier met jouw hond leidt je langs de mooiste kloven en leuke kleine strandjes waar veel lokalen genieten van een picknick. De regio staat ook bekend om haar grotten met druipstenen en zelfs muurschilderingen uit de oudheid. Ook huisvest het tal van knusse middeleeuwse stadjes. Ideaal om ‘ s avonds een hapje te gaan eten of te genieten van de oude architectuur. Lees meer over de Ardeche.

 

 

5. Oostenrijkse Alpengebied

Een van de aller mooiste vakantiebestemming zowel in de zomer als in de winter is Oostenrijk. Elk jaar wordt Oostenrijk populairder en ontdekken steeds meer mensen wat voor moois Oostenrijk te bieden heeft. Zeker in een vakantiewoning heeft het veel te bieden doordat er een ruim aanbod is aan ruime en mooie vakantiehuizen. Oostenrijk dankt deze populariteit aan de Alpen en aan de leuke entourage die hier zowel in de zomer als in de winter heerst. Oostenrijkers staan bekend om hun gastvrijheid. Deze vind je ook terug in de vele prachtige berghutten tijdens een fijne wandeling met de hond. Lees meer over de Oostenrijkse Alpen.

 

 

6. Veluwe

De Veluwe wordt door velen ook wel het mooiste natuurgebied van ons land genoemd. Het kenmerkt zich door prachtige uitgestrekte heidevelden en zandvlaktes. Daarnaast heeft het ongerepte bossen. Je zult voorstelt staan van de adembenemende uitzichten die je aantreft in dit prachtige natuurgebied met een oppervlakte 91.200 hectare. Zoals in veel natuurgebieden moeten honden in een gedeelte van het natuurgebied aangelijnd zijn. Het leuke aan de Veluwe is dat er ook een aantal gebieden zijn waar je hond heerlijk vrij kan rondlopen Lees meer over de Veluwe

 

 

7. Ardennen

De Ardennen is misschien wel het mooiste natuurgebied van de Benelux en tevens een van de allergrootste. Voor zowel de hond als het baasje is het een heerlijk omgeving waar van alles te beleven is. Je vind hier de mooiste wandelroutes, de mooiste uitzichten en de meest pittoreske dorpjes van België. We bieden tal van leuke vakantiewoningen aan in dit prachtige uitgestrekte gebied. Het landschap is zeer divers, het kenmerkt zicht door grote uitgestrekte bossen, heuvels, rivieren, grotten, kastelen en ga zo maar door. Jouw hond zal hier de tijd van z’n leven hebben. Lees meer over de Ardennen

 

 

8. Friesland

Friesland is zonder meer de provincie in Nederland waar watersport hoog in het vaandel staat door de vele mogelijkheden die de provincie biedt. In de hele provincie is veel ruimte voor de natuur. Dit trekt jaarlijkse dan ook vele hondenbezitters voor een vakantie of kort verblijf. Daarbij heeft het uiteenlopende mogelijkheden. De waddeneilanden vormen een belangrijke toeristische trekpleister. Voor veel hondenbezitters een ideale bestemming omdat je er heerlijk kunt genieten van de rust en de eindeloze stranden. Lees meer over vakanties in Friesland.

 

 

9. Zwarte Woud

Baden Württemberg ligt in het zuid-westen van Duitsland en grens zowel aan Zwitserland als aan Frankrijk. In het oosten grenst het aan de deelstaat Beieren. Voor veel hondenliefhebbers is deze deelstaat geliefd als vakantiebestemming door de aanwezigheid van het Zwarte Woud. Daarnaast biedt de omgeving tal van prachtige burchten en kastelen. Verder vind je er pittoreske dorpjes zoals je die alleen in het zuiden van Duitsland tegenkomt. Houdt jouw hond van zwemmen? Dan is het Bodenmeer de ideale bestemming om verkoeling te zoeken. Al met al een ideale bestemming voor een vakantie samen met jouw hond! Lees meer over vakanties in het Zwarte Woud.