Tips met de hond op vakantie

vakantiehuis met de hond familie

 

Natuurlijk neem je jouw trouwe viervoeter mee op vakantie. Wij zijn op zoek gegaan naar de 9 beste tips om de vakantie van jouw hond zo comfortabel mogelijk te maken tijdens een verblijf in een vakantiehuis.

Tip 9: Meerdere honden op vakantie

Heb je meerder honden let dan goed op of dit ook is toegestaan. Vakantiehond.nl heeft dit inzichtelijk gemaakt zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Tip 8: Hondenspeeltjes

Neem leuke hondenspeeltjes mee zodat jullie hond heerlijk kan genieten van een welverdiende vakantie. Een bal voor in het water of een frisbee om te vangen doen het altijd goed.

Tip 7: Voeding

Voor je hond kan het prettig zijn om zijn vertrouwde eten te krijgen. Zorg er dus voor dat je voldoende voeding meeneemt voor je hond. Houdt ook rekening met de temperatuur tijdens jullie vakantie en zorg voor voldoende vocht tijdens warme dagen.

Tip 6: Dierenpaspoort en chipnummer

Neem altijd het dierenpaspoort mee op vakantie en zorg dat je het chipnummer van je hond bij de hand hebt. Wellicht lijkt dit een vrij logische onder de tips, als je met de hond op vakantie gaat? Toch wordt het regelmatig vergeten.

Tip 5: Tekentang

De volgende tip als je op vakantie gaat met je hond wordt vaak vergeten. Ga je naar een bosrijke omgeving vergeet dan niet een tekentang mee te nemen.

Tips 4: Regels

Zorg dat je op de hoogte bent van de regels omtrent honden van het land of gebied waar je heen reist

Tip 3: Vakantiehuis met omheinde tuin voor jouw hond

Is jouw hond gewend vrij rond te lopen? Dan kun je ervoor kiezen om te kijken naar vakantiehuizen met een omheinde tuin. Uiteraard biedt de vakantiehond.nl veel vakantiehuizen aan met zo’n omheinde tuin.

Tip 2: Hondenbench

Kijk of er een hondenbench aanwezig is in het vakantiehuisje mocht je die gebruiken. Mocht jouw hond thuis gebruik maken van een bench kan dit op vakantie erg prettig zijn. Mocht er geen bench aanwezig zijn overweeg dan een travel bench aan te schaffen. Deze zijn eenvoudig mee te nemen in de auto.

Tip 1: Creƫer een eigen plekje voor jouw hond in het vakantiehuis

Heeft jouw hond een eigen plekje thuis dan is het raadzaam om dit in een vakantiehuis ook zo in te richten. Slaapt jouw hond bijvoorbeeld op een dekentje of kussen is het verstandig deze mee te nemen op vakantie. Op die manier ervaart de hond het vakantiehuis al snel als een veilige plek.

We hopen dat je met deze 9 tips met een gerust hart op vakantie kan gaan me jouw hond. Ben je op zoek naar de ideale vakantie samen met jullie hond dan ben je hier aan het goede adres. Al onze vakantiewoningen zijn uitermate geschikt voor zowel het baasje als jouw trouwe viervoeter.