Vakantiehuis aan zee

vakantiehuis met de hond op het strand

Of het nu winter of zomer is, de zee blijft ons altijd intrigeren. Het eindeloze uitzicht en het breken van de golven heeft iets rustgevendst. Het is de ideale plek om er samen met je hond op uit te trekken. Honden vinden het vaak heerlijk. Het spelen op de stranden en rennen door de golven is iets dat honden enthousiast maakt. Naast plezier voor de hond biedt de zee vele mogelijkheden voor de rest van het gezin. Van zwemmen, zandkastelen bouwen tot aan heerlijk zonnen. De zee biedt het allemaal. Voor de echte liefhebbers van de zee hebben wij alle vakantiehuizen dichtbij de zee voor je in kaart gebracht. Wel zo prettig als je op zoek bent naar een vakantiehuis waar jouw hond welkom is in de buurt van de zee.

[interhome url=”https://www.interhome.nl/huisdier-toegestaan/?sea=5000&partnerid=NL1001552″ class=”btn btn–primary” title=”BEKIJK AANBOD”]


Vakantiehuis aan zee met de hond in Nederland

Nederland heeft een prachtige lange kustlijn waar geen gebrek is aan het strand om heerlijk te wandelen met de hond of te genieten van de zon en de zee. Ook vind je langs de Nederlandse zee tal van gezellige vakantiehuizen om even heerlijk bij te komen en te genieten van de frisse zee lucht. Qua regelgeving zijn de Nederlandse stranden vrij soepel en zijn er dus veel mogelijkheden voor je hond. In de Nederlandse strandtenten kun je over het algemeen ook heerlijk genieten van een kop koffie, een drankje of een hapje, omdat honden meestal welkom zijn. Boek je een vakantiehuis aan zee dan is het handig om bekend te zijn met de regels die gelden als je met je hond naar de zee gaat.

Voor de meeste stranden geldt dat je tussen oktober en april vrij mag rondlopen met de hond. In de zomer kan dit per strand verschillen en moeten honden op de bewaakte stranden meestal aangelijnd zijn. Wel zijn er tal van aangewezen stranden waar honden gedurende het gehele jaar los kunnen lopen. Zo zijn er losloop stranden in Bloemendaal, Wassenaar, Noordwijk, Oostvoorne, Scheveningen en Schagen. Ideaal aan de waddeneilanden is dat honden hier gedurende het hele jaar los mogen lopen op de stranden. Enkel op Texel moeten honden aangelijnd blijven op de bewaakte stranden en op het strand van de Hors. Verder geldt voor alle stranden een opruimplicht voor de hondenpoep. Wil je precies weten waar je tijdens de vakantie kunt wandelen? Neem dan een kijkje op de website van de lokale VVV. Hier vind je informatie over de lokale regels rondom het wandelen op de stranden met de hond.

[interhome url=”https://www.interhome.nl/nederland/huisdier-toegestaan/?sea=10000&partnerid=NL1001552″ class=”btn btn–primary” title=”BEKIJK AANBOD”]


Vakantiehuis aan zee met de hond in Frankrijk

Frankrijk heeft een immens lange kustlijn. Alleen de westkust beslaat al zo’n 1600 kilometer aan Franse kust. Dit maakt Frankrijk erg geliefd onder vakantiegangers met een hond om naar de zee te gaan. Bekende streken aan de westkust zijn onder andere Normandië en Bretagne. Maar er zijn nog tal van andere prachtige vakantiebestemmingen aan de Atlantische kust. In het zuiden van Frankrijk vinden we het Middellandse zee gebied. Hier vind je de bekende streken als Provence-Côte d’Azur, Languedoc-Rousillon en Pyrenees Orientales.

Net als in Nederland verschilt het per strand of honden aangelijnd moeten zijn of niet. Ook kan het per tijdstip en seizoen verschillen. Gelukkig zijn er veel stranden te vinden waar honden vrij kunnen rondrennen en kunnen genieten van de prachtige stranden die Frankrijk rijk is. Wil je voor je vertrek weten waar je stranden vindt waar honden los mogen lopen, raden we aan om voor vertrek even te kijken op de website van de lokale VVV (Offices du Tourisme). Goed om te weten is dat we in Frankrijk een grote variatie aan vakantiehuizen aanbieden. Van de meest luxe villa’s met eigen [interhome url=”https://www.interhome.nl/frankrijk/huisdier-toegestaan/?sea=5000&pool_private=true&partnerid=NL1001552″ title=”privé zwembad”] tot aan een eenvoudige cottage midden in de natuur.

[interhome url=”https://www.interhome.nl/frankrijk/huisdier-toegestaan/?sea=5000&partnerid=NL1001552″ class=”btn btn–primary” title=”BEKIJK AANBOD”]


Vakantiehuizen langs de Belgische kust

Ook aan de Belgische zee vind je voldoende vakantiehuizen waar honden welkom zijn. Naast heerlijk wandelen staan de strandtenten in België bekend om het heerlijke eten. Verder zijn de Belgische stranden honden uiteraard welkom maar je moet er wel rekening mee houden dat op bepaalde plekken of tijdstippen honden aangelijnd moeten zijn. Zeker op de populaire stranden is het goed om hier rekening mee te houden. Buiten de populaire stranden om vind je gelukkig voldoende stranden waar honden heerlijk vrij kunnen rondlopen. Om het makkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van de regels rondom een aantal populaire stranden.

Bredene

In juli en augustus mag je voor 10:00 en na 18:00 uur wandelen met de hond zowel op het strand als in de duinen. Op alle verharde paden mag er gewoon gedurende de gehele dag worden gewandeld met de hond. Er zijn twee aangewezen zones waar je de hele dag met de hond kunt wandelen over het strand, hetzij aangelijnd.

De Haan

Vanaf 1 juni tot 15 september zijn honden niet toegestaan op de stranden van De Haan tussen 10:00 uur ’s ochtends en 19:30 ’s avonds. Daarbuiten mogen honden zowel aangelijnd als los over de stranden lopen. Aangelijnde honden zijn welkom vanaf strand de duinpan. Hier kun je gedurende de hele dag wandelen met de hond.

Oostende

Mocht je rondom de stad Oostende willen wandelen dan zijn er 9 stranden waar de hond vrij kan rondlopen. Voor de drukkere stranden tellen er uiteraard een aantal regels of zijn honden alleen op bepaalde tijdstippen welkom. Voor meer informatie hierover raden we om voordat je richting het strand vertrekt even op de website van de lokale vvv te kijken.

Ook in België geldt voor alle stranden dat hondenpoep zelf opgeruimd dient te worden.

[interhome url=”https://www.interhome.nl/belgie/huisdier-toegestaan/?sea=5000&partnerid=NL1001552″ class=”btn btn–primary” title=”BEKIJK AANBOD”]


Vakantiehuis langs de Spaanse kust

ls je ergens luxe villa’s vind waar horen ook welkom zijn dan is het wel langs de Spaanse zee. De kust staat vol met comfortabele vakantiehuizen en we hebben dan ook een ruim aanbod om uit te kiezen. Net als bij ons zijn honden op veel stranden toegestaan maar met name in de zomer niet overal. Gelukkig zijn er voldoende stranden waar honden zijn toegestaan en er komen er steeds meer bij. Er is dus voldoende ruimte om heerlijk te genieten van de stranden met de hond. Mocht je nou een leuk vakantiehuis aan zee met jullie hond hebben gevonden, dan helpt onderstaande overzicht jou om speciale hondenstranden te vinden langs de Spaanse kustgebieden.

[interhome url=”https://www.interhome.nl/spanje/huisdier-toegestaan/?sea=5000&partnerid=NL1001552″ class=”btn btn–primary” title=”BEKIJK AANBOD”]

 


Vakantiehuis aan de Duitse zee

In het noorden grenst Duitsland aan de Noordzee- en de Oostzeekust. Met name de noordzeekust is populair onder Nederlandse hondenbezitters, mede door de korte afstand met de auto. Naast de zee biedt de noordkust van Duitsland ook veel natuur. Qua regelgeving lijken de regels erg op de regels zoals we die in Nederland kennen. In de winter en het voor- en naseizoen mogen honden op nagenoeg alle stranden komen. In de zomer zijn hier aangewezen stranden voor. Zoals we van de Duitsers gewend zijn wordt er goed aangegeven waar honden wel en niet zijn toegestaan. Uiteraard hebben we een mooi geselecteerd aanbod zodat jij je ideale vakantiehuis aan zee met hond kunt vinden.

[interhome url=”https://www.interhome.nl/duitsland/huisdier-toegestaan/?sea=5000&partnerid=NL1001552″ class=”btn btn–primary” title=”BEKIJK AANBOD”]


7 Tips voor als je met de hond op vakantie gaat naar zee

  1. Voorkom dat je hond zeewater drinkt. Zout water is uiteraard slecht voor je hond. Zorg ervoor dat je hond voldoende drinkt voordat je gaat zwemmen. Dit voorkomt dat je hond water uit de zee drinkt.
  2. Zorg voor een plekje in de schaduw. Zeker in de zomermaanden kan het warm zijn op het strand. Een plekje in de schaduw kan dan erg prettig zijn voor je hond. Neem desnoods een parasol mee. Ook die zorgt voor voldoende schaduw.
  3. Zorg voor voldoende vocht. Zeker op warme dagen is het belangrijk dat honden voldoende drinken. Neem dus voldoende vocht mee bij een bezoek aan het strand.
  4. Hou er rekening mee dat er in de zee een sterke stroming kan staan. Op sommige plekken kan de zee een sterke stroming hebben. Het is verstandig om hier goed naar te informeren. Zeker als het eb wordt kan de stroming van de zee verraderlijk zijn. Niet alleen voor mensen maar ook voor onze trouwe viervoeter.
  5. Weet of je hond goed kan zwemmen. Leer je hond dat hij niet zomaar het water in mag rennen of springen maar dat dit enkel op commando mag. Niet alle honden kunnen even goed zwemmen. Heeft jouw hond nog nooit gezwommen? Kies dan altijd eerst voor rustig en ondiep water.
  6. Neem speeltjes mee naar het strand. Uiteraard is er niets leuker voor de hond dan rond te rennen over de stranden. Neem daarom een speeltje mee. Een frisbee of een balletje doen het altijd goed en zorgen voor veel plezier voor zowel de hond als het baasje.
  7. Na afloop een douche geven. Zet je hond altijd even onder de douche na het zwemmen in de zee. Met name uitgedroogd zout kan de de huid irriteren. Ook kan het extra gevoelig zijn op eventuele wondjes.